Vesebabbal töltött cseh kucsmagomba saláta

Fotó: Szilvásy Edit

HOZZÁVALÓK:
 
15-20 dkg cseh kucsmagomba süvege
1-1 (lila és fehér színű) kis doboz vesebab konzerv (kidney bab)
3-4 db újhagyma szárával felkarikázva / snidling apróra vágva, pár levél fejes saláta
saláta öntethez: olíva olaj, fűszeres tokaji ecet, só.
 ELKÉSZÍTÉS:

A nagyobb, tölthető méretű cseh kucsmagomba süvegeket tisztítás után sós-forró vízben 10 percig főzzük.
A tálat kisebb darabokra tépkedett fejes salátával kibéleljük. A kihűlt és lecsöpögtetett gomba süvegeket szétnyitjuk, belehelyezzük a babokat, melyikbe mennyi fér (2-3 szem), sorban rárakjuk a saláta levelekre.
 
Az elkészült tálat megszórjuk a felvágott hagymákkal, majd meglocsoljuk az öntettel.
Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, az ízeket összeérleljük.