Pusztai kucsmagombával és medvehagymával töltött tojás

Fotó: Szilvásy Edit

HOZZÁVALÓK:

- 10-15 medvehagyma levél
- 4-5 db pusztai kucsmagomba
- 2 főtt kemény tojás
- 2 dkg.  vaj a gomba sütéséhez
Só, bors, 1 tk mustár, 1 ek tejfel vagy 1 ek. majonéz

ELKÉSZÍTÉS:

A gombát alaposan megtisztítjuk, hosszában felvágjuk.
A gombát a vajon addig sütjük a serpenyőben, amíg minden víz elfő mellőle, s a gomba szinte száraz lesz.
Pár szál medvehagyma levelet félreteszünk díszítésnek, a többit apróra vágjuk.
A főtt tojást félbevágjuk, a sárgáját kiemeljük.
A kész gombából néhány süveget díszítésre félreteszünk, a többit apróra vágjuk.
A tojás sárgáját, a felaprított medvehagymát, gombát, a tejfellel, mustárral, sóval, borssal összekeverjük, majd mindegyik tojásfehérje tetejére egy evőkanálnyi „tölteléket” rásimítunk.
A tojásokat ízlésesen elrendezzük a tányéron, félretett süvegekkel, retekkel díszítjük.
Pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Vendégváró, hideg előételként is fogyasztható.

Pusztai kucsmagomba. Fotó: Szilvásy Edit